19/5/08

Escalada en roca als serralls del tossal d’Horta.19-04-2008

Dissabte quedem a les 8 a la plaça, i marxem a en direcció a Benifallet on ens espera el company de Tivenys, un cop allí anem a un bar a fer un cafè i en acabar enfilem cap a horta. Desprès de fer un altre cafè al bar del poble ens dirigim a un descampat on aparquem la furgoneta i preparem el material dintre les motxilles.
Tenim tres opcions:
El Serrall de l’ermita de Santa Bàrbara.
El Serrall central.
El Serral de l’ermita de Sant Antoni.
A la fi ens decidim per la de l’ermita de sant Antoni comencem a aproximar-nos a la paret, sobre les 10, desprès de posar-nos l’equip comencem a grimpar pel serrall,amb uns passos de segon i tercer grau, a la una i poc arribem just enfront de l’ermita de Sant Antoni que esta casi derruïda queden unes poques parets del que era l’ermita, al costat mateix surt un petit corriol que ens porta direcció al serrall central on hi ha un gran pi.
Usant les arrels d’aquest pi muntem un primer ràpel de 30 metres, que ens deixa a una lleixa on fem el segon ràpel ancorats a una sabina, 20 metres mes avall trobem una xapa de ràpel, un altre ràpel de 35 i tornem a fer el canvi de cordes en una altra sabina, 30 metres per sota ens trobem una reunió muntada amb dues xapes, aquest ràpel de 3o metres es el mes bonic del descens ja que hi ha unes panoràmiques del paisatge precioses. Desprès d’aquest ràpel i han uns quans metres de desgrimpada que ens portaran fins l’últim ràpel del recorregut, d’uns 20 metres de llargada.
Un cop acabats els ràpels tornem al cotxe pel mateix lloc on havíem fet l’aproximació.
A les 7 tornavem cap a xerta una mica cansats.

Fins la proxima sortida

Bernat

Les fotos a http://picasaweb.google.es/climbingxerta