21/5/08

Descens del barranc de la Cantavella o de gronses

El passat dijous dia 1 ( Dia del treballador) varem quedar a la plaça a les 8del mati on vam coincidir amb altres membres del centre que anaven a fer una excursio per Paüls, al final érem tres xertolins ( Joanjo, Anjo i Bernat) un Aldoverenc( Salvador) i un tivenxà(Xavi) a les 8 i quart enprenguerem la marxa fins a horta direccio al mas de Pau, on despres de recórrer un camí deixem els cotxe d’Anjo als aiguamolls de biernets per no tenir que fer la tornada a peu.
Desprès de deixar-lo vam entrar tots dins la “furgona de les taronges” i fins a l’inici del barranc.
A les nou i poc vam començar a fer l’aproximació del barranc, que ens va costar uns 40 minuts ja que ens va tocar grimpar per l’embut amb uns passos de 3er grau, a la fi estem a dalt de tot i saltem a l’altra vessant de la muntanya on comença el barranc.
Superem el primer ràpel de 24mts sense mullar-nos, seguidament un altre ràpel de 12mts i un altre de 24mts aquest últim era una mica punyetero ja que tenia un trosset en que era volat i mes d’un va tenir un petit ensurt. Desprès de superar aquest ràpel hi ha un petit tros del recorregut en que has de saltar per damunt d’unes pedres molt grans o passar per sota, fins a arribar a un petit ràpel de 10mts , que et condueix a un altre ràpel de 12mts un cop superat aquest, et condueix dintre d’una petita olla que dona l’inici de l’últim ràpel de 40mts.
Desprès de fer el ràpel retornem al cotxe d’Anjo i pel camí veiem un grup de cabres salvatges que semblava que ens estiguessin esperant.
Per la tarda desprès de dinar vam anar a fer escalada a les parets del estrets on hi ha diverses vies obertesvam fer una via de 4rt grau(Els Molinets) i una de 5e grau.
A les 7 retornàvem a Xerta desprès d’un dia molt complet.


Fins la proxima sortida.

Les fotos a http://picasaweb.google.com/climbingxerta/BarrancDeLaCantavella